måndag 16 november 2009

An epic trip: Adelaide to Alice Springs with Groovy Grape

Hej hopp!

Nu ar vi i Alice Springs och svettas vara sma rumpor av oss. Det ar ca 40 grader och vi har ingenting att gora.

Till var resa!
Vi lamnade Adeliade en tidig lordagmorgon i en buss med var tourguide Rob, 14 amerikaner, 3 tyskar och 2 skottar. Ett mycket speciellt gang!
Under resans gang har vi upplevt hur mycket som helst! Vi har sovit i ett gammalt sjukhus dit man skickade folk med tuberculos, varit i varldens opalhuvudstad Coober Pedy dar vi var nere i opalgruvor och sov inne i ett berg. Det blir mycket svalare sa eftersom temperaturerna ofta gar upp emot 40 grader. Har fick vi aven chansen att klappa och halla i joeys - bebis kangurur. Vi sag en som bara var typ en manad gammal och inte hade nagot har eller nanting. Sa sot!!! Vi har aven varit i William Creek, SAs minsta stad med 12 invanare, tittat pa aborginska malningar pa berg, sovit i swags under stjarnorna, tittat pa solupp- / nedgang vid Uluru, Kata Tjuta och i Kings Canyon. Atit blabarspannkakor till frukost, badat i ackliga pooler och vandrat massor. Vi vandrade genom Valley of the winds 7, 4 km, runt Uluru 10, 4 km och i Kings Canyon ca 7 km. Och trots att vi borjade vi 6 pa morgonen sa var det stekande hett! Puh!

En av sakerna som jag skrattade mest at pa hela resan maste dock vara nar vi var i Yulara och skulle smita in till en hotellpool. Vi skulle reka lite innan vi skulle smita in sa Rob satte pa passande musik och korde bussen valdigt ryckande. Haha. Vi skrattade nastan sa att vi grat!

Rob var en mycket bra tourguide och berattade helt galna historier! Han kor aven turer langs Great Ocean Road och dar sprang han efter en tjej en gang och forsokte fa henne att ta hans byxor. Har ar alla tjejer pa resan och Rob vid Uluru.

Resan var pa totalt 7 dagar och man var valdigt trott nar man kom hit till Alice. Vi at dock middag med ganget pa Annies Place och sedan hamnade vi pa Bojangles. Blev en mycket trevlig kvall som slutade med att det bara var jag, Doris och Rob kvar. Jag och Doris lyckades aven fa ihop ett par. Vi ar mycket nojda over det. En annan sak som vi ar extremt nojda over ar myggnaten som vi inforskaffade for att halla flugorna borta! Ska forsoka lagga upp det sen, min tid haller pa att rinna ut nu.

Ikvall beger vi i alla fall oss till Darwin. Vi ska aka tag som heter the Ghan och det tar 24 timmar. Pa vagen stannar vi i Katherine for att bada i varma kallor. Ar nog inte det man behover just nu haha.

Vi har aven bokat en resa ut till the Whitsundays och i Mission beach ska vi hoppa fallskarm! Jag ar sa pirrig och ser fram emot det hur mycket som helst!

Den 28e aker vi tillbaka till NZ eftersom jag nu ar pank. Vet inte riktigt hur det gick till. Men jag har ju anammat "Det loser sig"-mentaliteten sa jag funderar inte sa mycket pa det!

Ta hand om er!

1 kommentar:

  1. Du och Timbuk. Inte det bästa paret.
    Låter som att ni kommer fortsätta att ha det superduper, skönt så att man inte behöver oroa sig :)

    SvaraRadera