torsdag 5 november 2009

Taupo och Melbourne

Taupo ar en mysig liten stad. Vi bodde pa en av huvudgatorna och det ar ganska nara vattnet. Pa lordagen tog vi en battur ut pa Lake Taupo for att titta pa Maoriristningar. Vi trodde de skulle vara jattegamla, men tydligen var de fran 70-talet. Mycket markligt.

Pa kvallen (Halloween) gjorde vi en liten krogrunda, och hamnade till slut pa Townhouse eftersom Sams vanner ager klubben. Sam dok upp och presenterade oss for agaren Roy och hans bror Lucky som tydligen ar lottomiljonar. Vi traffade aven nagra av Sams kollegor och drack gratis drinkar hela kvallen. Blev aven en del dans. Mycket trevlig kvall.

Pa sondagen bar det av till Auckland for att aka till Melbourne!!!
Valdigt konstig kansla att landa har, men harlgit att vara tillbaka.
Mandagen spenderades med att leta efter en hatt / huvudbonad och springa runt pa stan for att sedan traffa Johan och Ankan pa Fed Square. Vi at middag pa gamla goda Universal pizza och gick sedan till Bar Centrale. Saya kom dit och det var underbart att traffa henne igen 2 och ett halvt ar senare. Sedan kom aven Ehuli och Peter, och Mel var dar. Allt var precis som det alltid varit. Otroligt!

Dagen efter var det Melbourne Cup! Vi kladde upp oss och fixade haret och akte sedan ut till Flemington Race course. Vi tittade pa hastar och drack champagne. Spelade pa tva hastar, men vann ingenting.

Igar hande vi runt i stan och sprang arenden. Vi bokade biljetter till Adelaide och for att aka till Alice Springs. Sedan tar vi taget darifran till Darwin. Om tva timmar ger vi oss av!

Melbourne - it was short, but sweet!
Men pengarna borjar tryta sa det blir en snabb vanda har i OZ innan vi beger oss tillbaka till NZ for att jobba. Nagon som har lust att skanka en slant till en fattig backpacker? :)

2 kommentarer:

  1. Peter... Peter?
    Och jag är också fattig student, annars skulle jag slkänkt en slant.

    SvaraRadera
  2. Kom igen. Nu ligger Jenny ett inlägg före!!

    SvaraRadera