torsdag 29 april 2010

Stenar, djur och is

Vilken osis!
Nar vi lamnade Nelson sa hade det slutat regna och batteriet i bilen var dott! Ah nej!
Som tur var fick vi hjalp av en kille som skickade oss till affaren for att kopa nytt ($120, det sved i planboken!) och sen hjalpte en annan oss att "chuck it in there". Han var mycket trevlig och vi korde honom sedan en bit pa vagen. Han var en 23-arig knarklangare som hade ett barn och hade suttit i fangelse ett par ganger. Vilka manniskor man traffar. Han var valdigt trevlig dock.

Nar vi lamnat av honom fortsatte resan pa vindlande vagar mot Greymouth. Vi stannade till vid Cape Foul wind pa kusten och kakade lunch och tittade pa jattesota salar med sina bebisar.
Sedan akte vi till Punakaiki och tittade pa The Pancake Rocks. Ganska haftigt faktikst. Tyvarr sa var vi dar vid lagvatten sa vi kunde inte se the blow holes.
Efter detta akte vi till Greymouth och det borjade verkligen vraka ner, sa vi stannade inne resten av kvallen och lag i sangen redan vi 7-tiden.

I dag akte vi fran Greymouth till Frans Josef Village. Har ost ner idag ocksa, men det hindrade oss inte fran att bege oss upp till Frans Josef glaciaren. Maste saga att jag ar ganska nojd med mitt inkop av regnjacka!
Trots (eller pa grund av) regnet sa var det en fantastisk syn. Nar man kom korande ner pa vagen sa lyste glaciaren markligt bla och med alla vattenfall runtomkring sa var det jattehaftigt! Vi vandrade ner dit pa en 40 minuter och hoppade over overfyllda backar och var ganska dyngsura nar vi kom tillbaka till bilen. Men det var det definitivt vart!

 http://franzjosefaccommodation.files.wordpress.com/2009/02/franz-josef-glacier1.jpg

Imorgon ska va ga och bada i hot glacier pools. Harligt!
Sedan bar det av till the Fox Glacier, Haast, Wanaka och Queenstown!

2 kommentarer:

  1. Ni är riktiga äventyrare!
    Hoppas att ni hinner uppleva jättemycket nu!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni fixat er en bil och bilar igenom NZ!! Ni måste fått uppleva en hel del!! =) Kör försiktigt bara! Ha det bäst! kraaam "stora" Johanna

    SvaraRadera