måndag 17 maj 2010

Oj oj oj...

... det ar svart att hinna med att blogga nar man bara har 30 min pa internet / dag!

Vi har hunnit med en hel del har i Dunedin. Vi har promenerat valdigt mycket, kikat pa fina byggnader och varit pa the Otago Museum. En hel del paminner faktikst om Edinburgh och manga av gatorna har samma namn.

Har om dagen var vi  pa Cadbury World, en chokladfabrik. Vi fick ha pa oss harnat och inga smycken sa det gjorde direkt att vi kande oss som hemma! Man fick ocksa en lite pase med en chokladbit i som fylldes pa under rundturens gang. Vi fick hora allt om hur det funkar och vilka monotona jobb det finns. Fick aven smaka pa flytande choklad som var extremt maktig! Godispasen hade fyllts pa ganska bra och nar vi gick sa kopte vi lite Pineapple lumps och Jaffakulor i affaren.

Sedan bar det av till the Speight Brewery for att dricka lite ol. Vi hade en valdigt rolig guide som berattade massa historier, utover de om bryggeriet. The Speight Brewery i Dunedin ar ett gravity brewery, och ett av fa i varlden som fortfarande anvands. Detta innebar att allt gar uppifran och ner i bryggningsprocessen. Pa slutet blev det till att dricka massa ol och vi testade sjalvklart alla utom en som var en riktigt mork ol. Man fick halla upp sjalv och jag och Jenny drack nog mest av alla 5 pa turen. :)

Efter bryggeriet blev det sushi till middag och sen tog vi en ol i the Octagon som ar mitten av stan i vantan pa att ga och titta pa Jonny Bollox som var en del av NZ Music Month. Han var ganska rolig. Lite Flight of the Conchords over det hela. Sen tittade vi pa nagra som spelade folkmusik som var lite markliga.

I fredags akte vi ut till the Otago Peninsula for att kika pa lite djur sa som albatrosser, pingviner och sjolejon. Vi aker ut och vadret ar kanon. Kommer langst ut och inser att man maste betala ca $40 dollar for att fa se nagonting! Surt! Aker till en strand som vi vet inte kostar nagot, men pa andra sidan ar det extremt dimmigt och man ser bara nagra meter framfor bilen. Sag en fin strand, men inga djur. Hade aven bestamt oss for att aka och kika pa NZ enda slott, men sjalvklart kostade det ocksa massa pengar.

Pa kvallen beslot vi oss for att ga ut. Blev nagra ol pa Ra Bar i the Octagon, och sedan ganska manga fler pa en irlandsk pub. Var en mycket trevlig kvall och pa hemvagen blev det kebab. Mm.. kebab!

De resterande dagarna har vi tagit det ganska lugnt. Hangt pa Starbucks och vandrat runt, kollat pa tv och film och bara haft det mysigt.

Om tva timmar ska vi plocka upp en tysk tjej som heter Sophie och aker vi till Oamaru for att stanna dar en natt, for att sedan aka till Christchurch dagen efter det!

1 kommentar:

  1. Kan ni inte komma direkt till Malmö istället? Jag saknar er!!

    SvaraRadera